Ski familie

Skiën op de betoverende Schmittenhöhe

Skigebied Zell am See

Wat is er nu mooier dan een panoramisch uitzicht over het meer vanaf de pistes op de Schmittenhöhe?! Zell am See heeft een unieke ligging en dat brengt een heel eigen sfeer met zich mee. Er zijn tal van verschillende afdalingen voor ieder niveau, maar wil je meer dan kun je met dezelfde skipas naar Saalbach of Kaprun. Zell am See is kindvriendelijk, heeft mooie beschutte pistes tussen naaldbossen, geeft gezelligheid en het centrum van Zell am See bruist dag en nacht.

77 km piste totaal
30 km blauwe piste 39 %
28 km rode piste 36 %
19 km zwarte piste 25 %
Dal: 757 m - Hoogste punt: 2.000 m
7 gondels | 10 stoelliften | 7 sleepliften
961 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:48 uur

Veelzijdig en sfeervol skigebied

De Schmittenhöhe is de 'huisberg' van Zell am See en biedt vanaf de top op 2.000 meter een breed scala aan afdalingen richting de Zell am See, Schüttdorf en Saalbach. Veel afdalingen voeren langs prachtige naaldbossen en bieden een panoramisch uitzicht over het meer. Er zijn 20 bergrestaurants met heerlijke terrassen en bij de Schnaps-Hans Bar op de top van de Schmittenhöhe wordt het 's middags regelmatig één groot feest. Voor een afdaling in een hoogalpine gebergte kun je met dezelfde skipas naar Kaprun. Hier vind je prachtige brede pistes en 5 funparks op de 3.029 m hoge Kitzsteinhorn en op de Maiskogel. Lees meer over de sneeuwzekerheid van Zell am See.

Wintersport boeken

Ontdek de Schmittenhöhe

De ruimschoots aanwezige gondels en stoelliften zorgen voor een perfecte ontsluiting van het skigebied. Er zijn nagenoeg geen sleepliften en bergrestaurants vind je bovenaan bijna iedere lift. Het aantal blauwe, rode en zwarte pistes is bijna gelijkmatig verdeeld waardoor wintersporters van ieder niveau volledig tot hun recht komen. Op de Schmittenhöhe vind je natuurlijk een funpark, maar ook de langste funslope ter wereld (1.300 m). Ook langlaufers hebben ruime mogelijkheden variërend van diverse loipes in het dal tot höhenloipes op de Schmittenhöhe of de gletsjer van Kaprun. En dan hebben we het nog niet eens over de dorpen Zell am See en Kaprun zelf gehad. In beide dorpen kun je na een dag wintersporten terecht voor een uitgebreide en veelzijdige après-ski! Zell am See en Kaprun delen hun skipas dus een uitstapje is zo gemaakt. Kaprun ligt op ± 7 km (15 min) van Zell am See. 

skiklas

Skiën met kinderen

Speciaal voor kinderen is er een blauwe kinderpiste en een oefenweide op Glocknerwiese. Je bereikt de oefenweide vanuit Zell am See met de cityXpress en vanuit Schüttdorf met de areitXpress. In dit afgeschermde kinderland is alles speciaal ingericht voor kinderen, zo is er een transportband, loopmatten etc. Ook maken de kinderen hier kennis met 'Schmidolin', de kinder-mascotte in de vorm van een grappige draak. Hebben de kinderen hun eerste vaardigheden geleerd van Nederlandse skileraren, dan wacht hier de kidsslope, een afdaling door een beleveniswereld met hindernissen, tunnels, slalom en nog veel meer. 

Skiles

Activiteiten buiten de piste

Niet alleen overdag beleef je avonturen op de piste. Zell am See beschikt over een verlichte piste om 's avonds nog even de benen te strekken (3 avonden / week). Op woensdag avond is het tijd voor de skishow, ook wel SnowSpectacle genoemd. De skischolen laten vanaf 20:00 uur hun sprongen en trucks zien bij het dalstation van de cityXpress (gratis entree). Andere activiteiten die je in de winter kunt doen zijn bijvoorbeeld schaatsen op het meer of overdekte ijsbaan, zwemmen in het hallenbad, kegelen, sneeuwschoenwandelen, stadsrondleiding, bezoek aan de Burcht van Kaprun en nordic walking. 

funslope
Birdview Schmittenhöhe
Uitzicht over de Zelllersee
winter accommodatie

Boek nu een ski accommodatie

Zell am See heeft een groot aanbod als het gaat accommodaties voor de wintersport. Je kunt kiezen uit maar liefst 134 appartementen en 47 hotels. Er is voor iedere prijsklasse wel een accommodatie te vinden.