Skiën met het mooiste uitzicht

Skiers

Skigebied Zell am See

De ligging van het skigebied aan de Zellersee maakt wintersport in Zell am See uniek. Wat is er nu mooier dan uitkijken op het meer als je de piste afdaalt? Met de aansluiting aan het skigebied van Saalbach heb je nog meer mogelijkheden.

77 km piste totaal
25 km blauwe piste 32 %
27 km rode piste 35 %
25 km zwarte piste 33 %
Dal: 757 m - Hoogste punt: 2.000 m
7 gondels | 10 stoelliften | 7 sleepliften
961 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:48 uur
Meer van Zell am See in de winter

Skiën met het mooiste uitzicht

De Schmittenhöhe - de hoogste berg van Zell am See - kent een breed scala aan afdalingen en kan redelijk sneeuwzeker genoemd worden. Ongeveer 70% van de pistes bevindt zich boven de 1.400 meter en dat biedt voldoende zekerheid voor mooie afdalingen van medio december tot aan april. Veel afdalingen voeren je langs prachtige naaldbossen en bieden een mooi uitzicht op het meer. Mocht je het wat hogerop willen zoeken dan is het skigebied op de gletsjer van Kaprun (3.029 m) een aanrader. De pistes van de Maiskogel bij Kaprun zijn geschikt voor de beginnende skiër. In de toekomst is het de bedoeling om Zell am See te verbinden met skigebied Saalbach-HInterglemm. De eerste fase van dit project is in december 2019 afgerond in de vorm van een gondellift tussen Zell am See en Viehhofen - de ZellamseeXpress. Aansluitend zal in 2023/2024 een nieuwe lift vanuit Viehhofen naar skigebied Saalbach worden aangelegd.

Skilift Zell am See

Moderne faciliteiten

De ruimschoots aanwezige gondels en stoelliften zorgen voor een perfecte ontsluiting van het skigebied. Er zijn nagenoeg geen sleepliften te vinden en bergrestaurants vind je verspreid door het gebied, met altijd een prachtig uitzicht. Het aantal blauwe, rode en zwarte pistes is bijna gelijkmatig verdeeld waardoor wintersporters van ieder niveau volledig tot hun recht komen. Op de Schmittenhöhe vind je natuurlijk een funpark, maar ook de langste funslope van de wereld (1.300 m). Ook langlaufers hebben ruime mogelijkheden in Zell am See, variërend van diverse loipes in het dal tot höhenloipes op de Zeller berg en de gletsjer van Kaprun. En dan hebben we het nog niet eens over Zell am See en Kaprun zelf gehad. In beide plaatsen kun je na een dag intensief wintersporten terecht voor een uitgebreide en veelzijdige après-ski! Zell am See en Kaprun delen hun skipas dus een uitstapje is zo gemaakt. Kaprun en Zell am See liggen ongeveer 7.4 kilometer uit elkaar en de reistijd bedraagt ongeveer 15 minuten met de auto.

skiklas

Belevenissen voor kinderen

Speciaal voor kinderen is er een kinderpiste en oefenweide op Glocknerwiese bij de Areithbahn II gondel. In dit nieuwe kinderland is alles speciaal ingericht voor de behoefte van families en beginnende wintersporters. Hebben de kinderen de eerste vaardigheden onder de knie, dan wacht hier de kidsslope! Een afdaling door een beleveniswereld met combinaties van hindernissen, tunnels, slalom en nog veel meer.

Skiles reserveren »

Activiteiten buiten de piste

Verder beschikt Zell am See over een verlichte piste om 's avonds nog even de benen te strekken (3 avonden / week). Op woensdag avond is het tijd voor de skishow, ook wel SnowSpectacle genoemd. De skischolen laten vanaf 20:00 uur hun sprongen en trucks zien bij het dalstation van de cityXpress (gratis entree). Andere activiteiten die je in de winter kunt doen zijn bijvoorbeeld sneeuwschoenwandelen, stadsrondleiding, Bezoek ana het burcht van Kaprun en nordic walking.

Meer informatie