met het hele gezin fietsen in zell am see

Prachtige fietsroutes voor ieder niveau

Fietsen in de regio Zell am See

Plezier komt bij het fietsen in Zell am See en Kaprun op de eerste plaats. Zowel sportfietsers als recreanten komen op afwisselende fietsroutes gegarandeerd aan hun trekken. Zell am See en Kaprun staan bekend om hun vele verschillende facetten. Er zijn legio mogelijkheden voor korte routes, vlakke wegen of sportieve bergritten en afdalingen. De goed aangelegde en verzorgde fietspaden in deze Salzburger vakantieregio zijn geschikt voor families en fietsers die het rustig aan willen doen. Langs de routes vind je altijd wel een gasthof of café waar je even op krachten kunt komen.

Bereken fietsverhuur prijzen

Fietsvakanties.nl

Kijk op www.fietsvakanties.nl voor georganiseerde fietsreizen naar Zell am See en fietsvakanties in andere delen van Oostenrijk. Geniet van indrukwekkende panorama's terwijl je fietst over de Salzach Radweg, langs Krimml met zijn indrukwekkende watervallen, Kitzlochklamm, Uttendorf en Saalfelden waar je een heerlijk bergmeertje vindt. Op verschillende routes ga je een stuk met de trein. Terwijl je even bijkomt in je treincoupé geniet je van het prachtige uitzicht.

Fietstochten voor profi's

Ben je op zoek naar een bijzondere uitdaging? Dan is een meerdaagse tocht over de Tauernfietsroute een goede keuze. Deze route voer je over 325 kilometer van Krimml tot aan Passau. Op e-bikes is deze mooie tocht ook voor ongeoefende fietsers goed te doen.

E-bikes

Zowel in Zell am See als Kaprun kun je elektrische fietsen huren. Zo kun je de prachtige omgeving verkennen zonder in het zweet te geraken. Een acculading geeft ongeveer een bereik van 60 kilometer. Is dit niet genoeg dan kun je natuurlijk op talrijke plaatsen in de regio de accu inruilen voor een volle.

Routes bekijken

E-bike huren

Als je zelf geen E-bike hebt, is dat in Zell am See geen enkel probleem. Fahrrad Center verhuurt E-bikes zodat jij gewoon lekker op de fiets kunt stappen en kan beginnen met het ontdekken van Zell am See. Voor het huren van een E-bike, ga je naar: www.fahrrad-center.at

Fietsverhuur

Mountainbiken

Ga de uitdaging aan op de paden van echte wereldkampioenen! Over een lengte van 8,2 kilometer vind je in Kaprun een mooie en uitdagende mtb-route met een hoogteverschil van 295 meter. Is het je gelukt deze route te voltooien dan leg je de andere routes misschien wel met speels gemak af.

In de omgeving van Zell am See vind je 13 lichte tot middelzware routes. Eenmaal met je mountainbike op de pistes verandert je fietstoch gauw in een sightseeing tour met adembenemende uitzichten op het meer en op de gletsjer van Kaprun.

Digitale mountainbikekaarten Zell am See

Begeleide MTB tochten

Wilt u een MTB tocht maken onder begeleiding? Deze worden aangeboden door:

Mountainbikes huren

Mocht je geen mountainbike hebben of wil je hem niet meenemen op vakantie, dan zorgt Adventure-Center in Zell am See voor een huur mountainbike die bij jou past. Voor het huren van mountainbikes, ga je naar: www.outdoor-center.at