Veelzijdig - actief - ontspannen

Zellersee

Beleef de zomer in Zell am See

Zell am See en Kaprun zijn prachtige vakantiebestemmingen voor jouw zomervakantie. Het Zellermeer biedt gelegenheid voor zwemmen en uiteenlopende manieren van water-recreatie. > Hotels met buitenzwembad

Wandelen in Zell am See

In Zell am See kun je wandelen over 83 prachtige en unieke wandelroutes. Wandelen over de schmittenhohe met uniek uitzicht op het meer of bijv. langs de klammsee - een idyllisch bergmeertje bij kaprun of rond de Zellersee. Vanuit het centrum van Zell am See vertrekt de cityXpress gondel en vanuit daar kun je verder wandelen. Verder zijn er 4 gondels op de schmittenhohe, en bij kaprun de gondel van de maiskogel en natuurlijk de Gipfelbahn naar de gletsjer van de Kitzstheinhorn bij kaprun.Tot 50 alpen- en berghutten verwelkomen je tijdens een wandeling in Zell am See en Kaprun. Met een huttentocht ervaar je verschillende soorten Oostenrijkse hutten. Met de Zell am See-Kaprun zomerkaart profiteer je van vele voordelen en kortingen. Ben je benieuwd naar de wandelroutes bekijk dan onze wandelkaart.

Markten in Zell am See

Wekelijkse stadsmarkt Zell am See - Vrijdag

In de zomer breekt ook weer de tijd aan voor de wekelijkse stadsmarkt in Zell am See op vrijdag. Vanaf 08.00 uur tot 13.00 uur kun je op het plein in het centrum genieten van de echte marktsfeer met tal van lokale en verse producten en lekkernijen. De stadsmarkt vindt elke vrijdag plaats tot medio november.

Alpiner Genussmakrt in Kaprun (Kirchbichl) - Vrijdag

De markt in Kaprun vindt plaats op vrijdag van 11:00 uur tot ca. 14:00 uur aan Kirchplatz 4. Ontdek origineel Kapruner houtgestookt brood, Buchteln met vanillesaus, melkbrood en nog veel meer van de Gugglberger bakkerij. Honing uit de bijenstal van Horst Mair, meel en pasta van Zentro Tauernmühle en wildproducten van Gut Fischhorn. Daarnaast zijn er op de Neumair stand een groot aantal streekproducten verkrijgbaar.

Nostalgie Markt Zell am See - Zaterdag

Vier keer per zomer in de maanden juni t/m september is er op zaterdag de Nostalgie-Markt in Zell am See. Check de datums ter plaatse bij de VVV. Het Idyllisch aangelegde stadsplein van Zell am See biedt vele antiek- en nostalgiehandelaren uit Oostenrijk en Beieren de gelegenheid om hun schatten en antieke goederen te tonen.