Schmittenhoehe Zell am See

100% van de pistes zijn besneeuwbaar

Hoe sneeuwzeker is Zell am See? 

In Zell am See staat de wintersporter met de Schmittenhöhe een bijzonder sneeuwzekere berg te wachten. 100% van de pistes zijn besneeuwbaar en er staan in totaal 44 sneeuwkanonnen en 295 lansen voor het maken van kunstsneeuw. Zell am See ligt op een hoogte van 760 meter en dat is relatief aan de lage kant voor Oostenrijkse begrippen. Maar de 2.000 hoge Schmittenhöhe functioneert als een prima sneeuwvanger. 

Sneeuw met kerst

Zell am See heeft in de tweede helft van december een sneeuwzekerheid van ongeveer 90% tot 95% en is daarmee redelijk sneeuwzeker te noemen. De kans dat met kerst de dalafdaling open is is iets kleiner - namelijk 70%. Gelukkig is iedere piste voorzien van meerdere sneeuwkanonnen. De sneeuwcondities op de Schmittenhöhe zijn tijdens de kerst meestal prima vanaf een hoogte van 1.300 meter en dat is precies de waar het merendeel van de pistes zich bevinden (zie pistekaart). De kans op sneeuw in het dorp is met kerst een stuk kleiner maar de kans dat je met kerst lekker kunt skiën in Zell am See is ongeveer 95% en “das ist prima!”.

Gletsjer van Kaprun altijd sneeuw-proof

De skipas van Zell am See is tevens geldig op de gletsjers van Kaprun én op de pistes van het Saalbach Hinterglemm. Op de 3.029 meter hoge Kitzsteinhorn van Kaprun vind je vroeg in december al uitstekende sneeuwcondities. Gemiddeld valt er zo’n 19 cm sneeuw per week in december. Kaprun ligt op 12 minuten rijden van Zell am See en er rijdt een skibus.

De gletsjer van Kaprun
De gletsjer van Kaprun

Boek een accommodatie met skigarantie

Wil je absoluut de garantie dat je kunt skiën tijdens het begin of eind van het winterseizoen? Boek dan een accommodatie bij Sunweb vóór 18 oktober en je krijgt gratis skigarantie. Met skigarantie mag je gratis omboeken indien er minder dan één derde van de skiliften geopend zijn. Bekijk alle voorwaarden en het reisaanbod op Sunweb.nl

Bekijk aanbod

Wanneer meest sneeuwzeker

In de maanden januari, februari en maart is de sneeuwzekerheid in Zell am See prima te noemen. Zelfs de dalafdalingen tot een hoogte van 760 meter zijn dan bijna altijd geopend. Gemiddeld valt de meeste sneeuw in de tweede week van januari, zo’n 27 cm in een week. In de maand februari tot begin maart bereikt het sneeuwdek zijn maximale hoogte.